+36 20 242 83 28
Vác, Budapesti főút 58.
KAPCSOLAT

Egy férfias otthon

  • 2021-06-27

Villaépület korszerűsítése és bővítése

Tervezési feladataim jelentős részében kisgyermekes családok számára tervezek otthonokat. Ennek nagy előnye, hogy azonos élethelyzetünk miatt egy nyelvet beszélünk, átérzem problémáikat, vágyaikat.

Emellett azonban nagy öröm, ha teljesen más élethelyzetben lévő megrendelők is bizalmat szavaznak nekem. Középkorú férfi megrendelőm válás után vásárolta meg az Isaszeg csendes utcájában található épületet.

Milyen otthonra vágyik egy tapasztalt, egyedülálló férfi?

Építtetőm válasza egyértelmű: kényelmes otthont szeretne, ami maximálisan megfelel életvitelének. Ne legyen hivalkodó, de fontos, hogy legyen karaktere és legyen összhangban környezetével.

Nagyon szeretek meglévő épületek átalakításával és bővítésével foglalkozni. Összetett feladat kihozni a meglévő épületből a benne rejlő lehetőségeket és alkalmazkodni a meglévő rendszerhez a bővítés során.

Az épület eredetileg is arányos, stílusos volt. A bővítés során igyekeztünk ezt megőrizni és erősíteni. Az utca felé határozott arcát mutatja a ház: nem hivalkodik, de nem is zárkózik el a környezetétől.

Eredeti állapot:

Tervezett utcai homlokzat:

A meglévő épület jó kiindulási pontot jelentett. A meglévő helyiségek jó arányúak, tájolásuk megfelelő, ezért itt csak kisebb átalakítás és korszerűsítés történt. Az utcafronton 2 szoba található. Az egyik a hálószoba, a másik a felnőtt gyermek szobája, aki gyakran tartózkodik itt. A meglévő konyha és fürdőszoba megfelelő méretűek, csupán korszerűsítésre szorultak.

A bővítés egyik eleme a zárt gépkocsitároló létesítése. A garázs egy előszoba közbeiktatásával kapcsolódik a lakóépülethez.

A tervezési feladat legizgalmasabb része egy mai, korszerű közösségi tér létrehozása volt. A hátsókert felé egy izgalmas térsort hoztunk létre: az étkező – nappali – fedett terasz terei sokoldalú használatot tesznek lehetővé.

Az új épületrész szervesen kapcsolódik a meglévő terekhez:

Ezt a sokoldalú használatot az összetett formálás hangsúlyozza, ezzel csempészve vissza az épületbe azt az karakterességet, ami nekem annyira tetszett.

Eredeti állapot:

Tervezett állapot:

A kert irányába a külső és a belső tér határai elmosódnak.  Jó ide hazatérni egy fárasztó munkanap után, de élvezetes az otthonról történő munkavégzés is.

Az épületet körülölelő kert a grillezések és baráti beszélgetések színtere. A természeti környezetben töltött minőségi idő különösen fontos napjainkban.

Az épület anyaghasználatában a természetes építőanyagok dominálnak: vakolt falfelületek, fa spaletták, téglaburkolat, kerámia cserépfedés. Az anyagválasztás is hozzájárul ahhoz, hogy egy időtálló, környezetével összhangba kerülő, vagány otthon szülessen.

Az épület kivitelezése 2020. őszén megkezdődött:

 

 

 

Ha építkezne, vagy meglévő otthonát szeretné felújítani, Ön és családja számára valóban élhető otthont szeretne létrehozni, várom megkeresését!

A bejegyzésekben felhasznált képek a Pinterest oldalamon is megtalálhatóak és követhetőek.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések: