+36 20 242 83 28
Vác, Pest megye
KAPCSOLAT

Családi ház Adyligeten

  • 2017-06-17

A földszint a nappaloké,
az első szint az éjszakáké,
a legfelső emelet pedig a rekreációé és a panorámáé.

A fiatal, kisgyermekes házaspár számára tervezett családi ház Budapest II. kerületében található. Az épület bruttó 250 m² alapterületű. A jól szervezett alaprajznak köszönhetően viszonylag kevés közlekedő található az épületben.

Külső kialakítás

A délnyugati és délkeleti oldal nyitottabb, nagy nyílászárókkal, minden szinten sarokablakkal, teraszokkal fordul a természet és a panoráma felé.

Az északnyugati és északkeleti homlokzat zártabb, funkcióiból és tájolásából kifolyólag.

 

Az alapterületében is jóval kisebb legfelső szintet másfél méter kiülésű előtetővel, és  árnyékoló pergolával kapcsoltunk be a ház formavilágába. A fehér színű, üvegkorlátos házon ezek az árnyékoló lamellák a délnyugati homlokzatra is lefordulnak a felső szinti teraszról, illetve az épület más pontján is megjelennek.

Belső kialakítás

A gépkocsik elhelyezése a pincében történik, kétállásos garázsban, melyhez az oldalkertben elhelyezett rámpán juthatunk le. Ezenkívül fitneszhelyiséget és tárolókat helyeztünk el ezen a szinten.

A dupla belmagasságú előtérből nyílik a konyha-étkező-nappali, illetve a földszint hátsó kert felé néző részén egy dolgozó és egy vendégszoba került kialakításra.

Az emeleten 3 hálószoba kapott helyet. A szülői háló, mely saját fürdővel és gardróbbal rendelkezik, nagy panorámás terasszal fordul környezete felé.

A hátsó kert felőli oldalon kapott helyet a két gyerekszoba fürdővel és gardróbbal.

A legfelső szintet egy wellness helyiség foglalja el szaunával, jacuzzival és gőzfürdővel – és ahonnan egy körpanorámás teraszra kilépve, gyönyörű kiáltás nyílik a tájra és a budai hegyekre.

A tulajdonos és a kivitelező csapat is nagy figyelmet fordított az építkezés minőségére, így jöhetett létre ez a magas színvonalú épület. A tulajdonos pár visszajelzései alapján, nagyon szeretik a házat, szeretnek itt lakni, sikerült olyan otthont kialakítani, ami előzetes elképzeléseiknek és jelenlegi igényeinknek teljesen megfelelő.

STÁBLISTA:
  • Tervezés éve: 2011
  • Vezető tervező: Hartvig Lajos Dla
  • Projektvezető tervező: Kiss Noémi
  • Tervező: Tarjányi-Dávid Anita
  • Belsőépítészet: Fullár András, Baranyai Balázs
  • Fotó: Bujnovszky Tamás

 

Az épület nyomtatásban a Szép Házak 2016/5. számában jelent meg.

Az épületről bővebb információ az alábbi linkeken olvasható:

    

     

 

Kapcsolódó bejegyzések: